ואם הקרון המונע על ידי קיטור סוחב קרונות רבים כל כך
צריך ללמד קצת את הציבור על המצאת הרכבת.
לדברי צדיקי אותה תקופה הרכבת באה לעולם לא רק להועיל לבריות בצורה משמעותית, אלא שברמז אלוקי פנימי היא מקפלת בתוכה אור גדול של גילוי אלוקות להודיע לבני אדם גבורותיו פירשו הצדיקים, שצריך להודיע לבני האדם את גבורות האדם, הכוחות שניתנו לו על ידי הקדוש־ברוך־הוא.
הכל התחיל במאה ה-18, כאשר אוכלוסיית אירופה, בעיקר בערים הגדולות, גדלה בצורה כה משמעותית עד שהביקוש לסחורה ומוצרים שונים ששימשו את האנשים בחיי היום יום שלהם נעשה גדול מדי.
עד כה, העבודה הייתה מבוססת על עיבוד האדמה ועבודת הכפיים שהייתה קשה ואיטית. רוב מקורות האנרגיה בהם נעזרו בני האדם היו בעלי חיים, רוח, נחלים ונהרות אך אלא לא היו יציבם והקשו על עבודת האנשים.
לקראת סוף המאה ה-17 הומצא על ידי הצרפתי דניס פפין מנוע הקיטור והבוכנאי הראשון ששימש להנעת מכונות כרייה ומשאבות מים במכרות פחם באירופה.
מנוע זה פעל על ידי שריפת עצים או פחם, המביאה לרתיחת מים וליצירת אדי קיטור, כמו בסיר לחץ. לחץ אדי הקיטור מניע את הבוכנות הנמצאות בתוך המנוע כאשר תנועתן עוברת באמצעות מוטות וגלגלי שיניים אל מה שהמנוע אמור להניע, כגון קטר של רכבת או מכונת שאיבה.
המצאת מנוע הקיטור גרמה למהפכה של ממש בקרב אוכלוסיית אירופה ומאוחר יותר לכלל אוכלוסיית העולם, מהפכה זה נקראת המהפכה התעשייתית, במהלכה הוקמו מפעלים רבים וכל שיטת העבודה השתנתה בצורה משמעותית מעבודת כפיים לעבודה בעזרת מכונות.
למנוע הקיטור היו השפעות נוספות ששינו את פני העולם, מניעת אוניות בעזרת כוח הקיטור והמצאת הרכבת.
הרכבת בנויה מקטר המונע על ידי מנוע קיטור הדוחף את קרונות הרכבת על גבי מסילות ברזל עליהן נעה הרכבת אל היעד הרצוי. בהתחלה, הרכבות שימשו בעיקר להובלת מטענים כגון פחם, ומאוחר יותר הפכה הרכבת לכלי תחבורה עבור בני האדם.
לסיכום: מהו בעצם הפטנט של הרכבת?
פטנט פשוט.
ההברקה של הממציא הדגול ששינה את פני העולם, נולדה לו במטבח ליד הקומקום הרותח, הוא הבחין שכאשר מרתיחים מים, ולקיטור האדים העולים יש כוח עצום, ואם אין מאפשרים לו לצאת החוצה הדחף הוא ממש עצום ונורא זה יכול לסחוב… ,
הכח הזה שמרתיחים מים פשוטים בדוד אז הקיטור שאין מניחים לו לצאת יכול לסחוב מאה קרונות המצאה פשוטה.
אומרים שהאדם משתמש רק באחוזים בודדים מכלל כוחותיו, הכוחות שלו הם עצומים, רבים יותר משל הקרון המונע על ידי הקיטור, והוא סוחב אחריו עשרות קרונות בממדים ענקיים ללא הגבלה, וכל כולו מכוח הדחף, הכוח שישנו.
הכוח הזה היה קיים בבריאה תמיד.
רק לא ידעו אותו.
והבה ונתבונן, חמשת אלפים ושש מאות שנה עומד העולם ולא עלה על דעת אף אחד כזו המצאה פשוטה, שאפשר לקחת דוד פשוט ולמלאותו במים ולהרתיחם על גבי גחלים שיוכל לסחוב מאה קרונות.
איפה היתה החכמה קודם?
התשובה היא: היכן שכל החוכמות היו.
הקדוש־ברוך־הוא הראה בעולם שיכולות להתגלות חכמות על גבי חוכמות בלי שיעור וגבול, ואפילו החוכמות החיצוניות אין יודעים עדיין כלום.
ומהו הכח הזה?
– זהו כח התשוקה, כוח זה מושך אינסוף יכולות רוחניות ללא גבול.
זוהי תובנה אדירה שצריך להתבונן בה:
אדם יכול לסחוב משא כזה שהוא אפילו לא חולם שהוא מסוגל לכך – הוא יכול לסחוב מאה קרונות!
והמדובר בקרונות רוחניות… והפלא הוא שהוא יכול להסתובב עם הרגשה:
"איני יכול כלום"
– אני כלום!
הוא יכול לעשות פלפולים וחשבונות שהלא נשתנו העיתים, הרי אין את הצדיקים הגדולים… אין את המדרגות הגדולות, כמו שכל אחד חושב "אותותינו לא ראינו וגו' ולא אתנו יודע עד מה" (תהלים עד, ט).
בעצם, זה אינו כך, יש כוחות גדולים.
כוחה של הרכבת.