{017 אגרות לב בשר}

מִכְתָּב שִׁבְעָה עָשָׂר

מוצאי שבת קודש לסדר חוקת, ה' תמוז תש"פ.

 

לכבוד האברך היקר והנעלה ר'  … שיחיה.

הנה רציתי לחזור לך את הדיבורים שנדברו בסעודה שלישית, על התורה הקדושה בליקוטי מוהר"ן, חלק א' סימן נה, כי באמת, רק מקצת ממה שאפשר לדבר על תורה נוראה זו נדברנו אז, והעיקר הוא לעובדה ולמעשה, שנזכה לקחת את הדברים אל החיים שלנו, להיות אנשים כשרים באמת, כרצונו יתברך שמו, וכרצון צדיקיו האמיתיים.

הנה למדנו שם אודות צדקת הצדיק, שרואה צדקת ה', אף שהרשע זוכה בדין, ובתחלה נעקם לבו מלהכיר בצדקת ה', אבל כשרואה בראיה ברורה ובהירה את האמת, שהקב"ה לא עוות חס ושלום את הדין, זו שלמות אמונה, וזו שלמות התפלה, בחינת פרה אדומה, כמו שדברנו באריכות, והענין הזה מבהיל מאד, כי איך אפשר שיהיה צדיק שאין לו שלימות אמונה, ואמרנו, שצריך לדעת, שיש מדרגות אין סוף באמונה, ואכן, גם הצדיק, קודם שרואה בראיה ברורה את צדקת ה', זו בחינה של פגם אמונה.

וזה מראה לנו את עומק הדעת של רבינו ז"ל, ואיך שמלמד אותנו דברים עליונים מאד, שאין שום דרגה בעולם, שאיננו יכולים להשיג בהאי עלמא, בזכות הצדיק האמת הזה, והעיקר הוא האמונה, שמכניס בדעתנו בהירות כזו, שנראה את צדקת השם ממש, שהלב יסכים עם השם יתברך, ודברנו הרבה שהתפלה להשם יתברך, צריכה לבוא מתוך הבנה שכל מה שהשם יתברך עושה – הכל לטובה, ואף על פי כן יש מקום לתפלה, כי כך גזרה חכמתו יתברך, שאנו נבקש על כל מה שאנו רוצים, ואנו צריכים, אבל לא כמו שאחד משכנע את זולתו בדיבור על הדבר הלא טוב שעשה, ואף שבאמת, אם אחד מרגיש בדרגה כזו, הוא יכול לעשות מזה עצמו תפלה, שהנה הוא מרגיש שעוותו עליו את הדין, חס ושלום, ולמד בבית מדרשו של הצדיק האמת שאינו כן, אבל מה לעשות שהוא אינו מרגיש, לכן הוא מבקש ומתחנן וכו' וכו', והתפלה, איך שהיא, ובאיזו צורה שהיא – חביבה אצלו יתברך, כי אין תפלה שאינה חביבה, והשם יתברך שומע תפלת כל פה, [וידוע מאמר צדיקים זי"ע, תפלת כל פע, גם אחד שהוא בבחינת פע, חס ושלום, רחמנא ליצלן, תפלתו עריבה ומשובחת אצלו יתברך. וכן בענין שלנו, גם התפלה שאינה בשלמות, היא תפלה, ואסור לחדול מתפלה בשום צורה שהיא].

אבל העיקר לזכור את האמת, גם אם אין אוחזים בה לגמרי, שהאמת היא, שהקב"ה צודק תמיד, ואין שום רע יורד מן השמים, ואף שנראה בעת שעובר עליו מה שעובר, שנורא עלילה על בני אדם, שמתעללים בו מן השמים, כביכול, אבל עליו להכניס בדעתו את עומק האמת, שהקב"ה אינו מעוות את הדין, בשום פנים ואופן. ותראה ידידי, שאף שזה דבר פשוט, כי מי שמדבר אודות אלוקים, בודאי לא שייך טעות או תכונה מתכונות בני אדם, כעס או חרון אף על הצד האמיתי (לא כדי לשבר את האוזן), אבל במציאות החיים, כך נדמה לנו, בגלל העצבות והמרירות המסבבות אותנו, כאשר עובר עלינו מה שעובר, וזה בודאי מאי בהירות של אמונה, וצריך לדעת, שככל שהבהירות של האמונה, תוגדל אצלנו, נזכה בודאי אל התפלה האמיתית, שמרגישים את הקב"ה, ויודעים שבידו לשנות הטבע, כמבואר בפנים, בתוך התורה, וכך אפשר לבקש גם על שידוד הטבע ממש, משום שאין כזה דבר טבע, הכל זה הנהגת הקב"ה, והוא מצפה שנבקש ממנו יתברך.

וכן דברנו מענין הבזיונות והחרפות מכל הכופרים, שזה הנקודה שבלב, שמבזה את האדם, שחושב שאין אלוק בקרבו, שאינו יודע את האמת של הבריאה, מול המציאות שלו בה, וכאשר הלב שלו נפשט מהעקמומיות, ומבין ממש שה' טוב לו, וטוב ה' לכל, הרי שאינו מתבזה כלל, כי איך אפשר לבוא בהיכל המלך ולבזות אותו, כי מי הוא הלוא ישותו נתבטל, ואגב אורחא למדנו מהי תפלה לפי רביז"ל, שהיא ענין ביטול הישות לגמרי, עד שאינו מרגיש כלל המרירות דהאי עלמא, כי אם את האמת לאמתה, שיש הקב"ה, והכל בידו, והכל לטובה וכו' וכו', ותוך כדי תפלה הוא חייב להרגיש את זה, כי הוא בהיכל המלך, ושם אין שייך בזיונות ומרירות וכל מיני רעות מדומות של העולם הזה והבליו. ותראה כמה אמת יש בזה, אם תתבונן בזה, וכדאי לך להקדיש זמן להתבונן בדבר הגדול הנורא הזה, ולעבוד את הימים הבאים עם הקדמה זו.

זכור מה שאמרנו על הפסוק בתהלים: "קרוב ה' לכל קוראיו, לכל אשר יקראוהו באמת", שבתחילה מדבר הפסוק על כל קוראיו, ואחר כך עושה תנאי, רק לאלו שיקראו אותו באמת, וזה בדיוק התשובה, שנמצאת בגוף השאלה, כי היכי דמי קריאה להקב"ה? רק על ידי האור של ביטול הישות, של קריאה באמת, כי בלאו הכי אינה נקראת קריאה כלל… וצריך להרגיל את עצמו לזה, יום אחר יום, לחשוב מהקב"ה בעומק הדעת בעת תפלתו, ולזכות לבטל את ישותו, בביטול עצום ונפלא מאד, ואם רבינו לימד את התורה הזו לנו, סימן שאנו יכולים לזכות לזה, ואם אזכר מחר, אכתוב לך עוד.

הכ"ד אוהבך שלמה ברוך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

001 אגרות חיזוק – ידידות נפש

התרפקות על אהבת ואמונת השם   בְּעֶזְרַת הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ, שָׁבוּעַ לְסֵדֶר וַיְחִי תשנ"ו. הַחַיִּים הַטּוֹבִים,

001 אגרות לב בשר

מכתב ראשון יוֹם רִאשׁוֹן לְסֵדֶר בְּשַׁלַּח, ז' בִּשְׁבָט תש"פ לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה … שֶׁיִּחְיֶה.

001 ספר 'אור הדבקות' – הקדמה

הקדמה יסוד היסודות היא הדבקות בו יתברך   יָרֵאתִי בִּפְצוֹתִי שִׂיחַ לְהַשְׁחִיל, בִּינָה חָסַרְתִּי וְאֵיךְ

002 אגרות לב בשר

מִכְתָּב שֵׁנִי   יוֹם שני לְסֵדֶר בְּשַׁלַּח, ח' בִּשְׁבָט תש"פ לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה… שֶׁיִּחְיֶה.

002 ספר 'אור הדבקות' (א-י)

א. פֶּתַח דְּבָרֵנוּ יָאִיר בְּאוֹר יְקָרוֹת, בְּדִבְרֵי מָרָן הַבַּעַל שֵׁם טוֹב הַקָּדוֹשׁ זי"ע, שֶׁדִּבֵּר בְּקָדְשׁוֹ

003 אגרות לב בשר

מִכְתָּב שְׁלִישִׁי   יוֹם שְׁלִישִׁי לְסֵדֶר בְּשַׁלַּח, ט' בִּשְׁבָט תש"פ לִכְבוֹד  הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה ר'

003 ספר 'אור הדבקות' (יא-טו)

יא. וְכֵיוָן שֶׁהֻבְרַר לָנוּ שֶׁעִקַּר הַדְּבֵקוּת הוּא הָאֱמוּנָה, וְהָאֱמוּנָה הִיא הַדְּבֵקוּת, עָלֵינוּ לָדַעַת, שֶׁנִּתְּנָה לְאָדָם

004 אגרות לב בשר

מִכְתָּב רְבִיעִי   יוֹם רְבִיעִי לְסֵדֶר בְּשַׁלַּח, י' בִּשְׁבָט תש"פ לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה … שֶׁיִּחְיֶה.

004 ספר 'אור הדבקות' (טז-יח)

טז. וְעוֹד, לָשׁוֹן הָאֱמוּנָה מוֹרֶה עַל גִּדּוּל וּצְמִיחָה, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וַיְהִי אֹמֶן אֶת הֲדַסָּה", שֶׁפֵּרוּשׁוֹ

005 אגרות לב בשר

מִכְתָּב חֲמִישִׁי   יוֹם שְׁנֵי לְסֵדֶר יִתְרוֹ, ט"ו בִּשְׁבָט תש"פ לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה ר'

005 ספר 'אור הדבקות' (יט-כב)

יט. כִּי אָדָם שֶׁחַי חַיִּים שֶׁל גַּשְׁמִיּוּת וְחָמְרִיּוּת, אֵינוֹ יָכוֹל לַעֲצֹר אֶת עַצְמוֹ מִלַּחְטֹא, בְּבוֹא

006 – ספר 'אור הדבקות' – סיום.

ברכו את ה'   בְּעִסְקֵנוּ בְּמִצְוַת הַדְּבֵקוּת בּוֹ יִתְבָּרַךְ, דּוֹמֶה, שֶׁאֵין דָּבָר הַמֵּבִיא אֶת הָאָדָם

006 אגרות לב בשר

מִכְתָּב שִׁישִׁי   יוֹם שְׁלִישִׁי לְסֵדֶר יִתְרוֹ, ט"ז בִּשְׁבָט תש"פ. לִכְבוֹד  הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה ר'

008 אגרות לב בשר

מִכְתָּב שְׁמִינִי   יוֹם חֲמִישִׁי לְסֵדֶר שְׁלַח, יט סִיוָן תש"פ. לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה ר'

009 אגרות לב בשר

מִכְתָּב תְּשִׁיעִי   יוֹם רִאשׁוֹן לְסֵדֶר קֹרַח, יוֹם כ"ב סִיוָן תש"פ. לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה

010 אגרות לב בשר

מִכְתָּב עֲשִׂירִי   יוֹם שֵׁנִי לְסֵדֶר קֹרַח, יוֹם כ"ג סִיוָן תש"פ. לִכְבוֹד בֶּן אָחִי, הָאַבְרֵךְ

011 אגרות לב בשר

מִכְתָּב אחד עשר יום שלישי לסדר קרח, כ"ד סיון תש"פ.   לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר וְהַנַּעֲלֶה

012 אגרות לב בשר

מִכְתָּב שנים עשר ערב שבת קודש לסדר קרח, כ"ז סיון תש"פ.   לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר

013 אגרות לב בשר

מכתב שלושה עשר מוצאי שבת קודש לסדר קרח, כ"ח סיון תש"פ.   לכבוד חברי האברך

014 אגרות לב בשר

מִכְתָּב אַרְבָּעָה עָשָׂר   יוֹם רִאשׁוֹן לְסֵדֶר חֻקַּת, כ"ט סִיוָן תש"פ.   לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ הַיָּקָר

015 אגרות לב בשר

מִכְתָּב חֲמִשָּׁה עָשָׂר   יוֹם שֵׁנִי לְסֵדֶר חֻקַּת, ל' סִיוָן, א' דְּרֹאשׁ חֹדֶשׁ תַּמּוּז תש"פ.

016 אגרות לב בשר

מִכְתָּב שִׁשָּׁה עָשָׂר   ערב שבת קודש לסדר חוקת, ד' תמוז תש"פ.   לִכְבוֹד הָאַבְרֵךְ

018 אגרות לב בשר

מכתב שמונה עשר יום ראשון לסדר בלק, ו' תמוז תש"פ.   לכבוד האברך היקר והנעלה

019 אגרות לב בשר

מכתב תשעה עשר יום שני לסדר בלק, ז' תמוז תש"פ.   לכבוד האברך היקר והנעלה

020 אגרות לב בשר

מכתב עשרים בעזרת השם יתברך, יום שלישי לסדר בלק, ח' תמוז תש"פ.   לכבוד האברך

021 אגרות לב בשר

מכתב עשרים ואחד בעזרת השם יתברך, יום רביעי לסדר בלק, ט' תמוז תש"פ.   לכבוד

022 אגרות לב בשר

מכתב עשרים ושנים בעזרת השם יתברך, יום חמישי לסדר בלק, י' תמוז תש"פ.   לכבוד

023 אגרות לב בשר

מכתב עשרים ושלושה בעזרת השם יתברך, ערב שבת קודש לסדר בלק, י"א תמוז תש"פ.  

קטגוריות